Întrunirea trimestrială a preoților capelani din Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Spitalul de Pneumoftiziologie – TBC din Galați a avut loc astăzi, 7 octombrie, întrunirea trimestrială a preoților care activează în slujirea social-filantropică și misionară, din județele Galați și Brăila, informează TRINITAS TV. Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la capela „Sfântul Spiridon”, a Spitalului.

Întrunirea a fost prezidată de chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

„Cred că și noi toți slujitorii putem să repetăm cu curaj și cu bucurie aceeași realitate ca și cea din Evanghelie, parafrazând noi: ‘arătați lumii întregi câți oameni buni ajută la vindecarea semenilor noștri în spitale, în penitenciare, în armată și în casele de bătrâni. Pretutindeni este Domnul în oameni buni'”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Pe ordinea de zi s-au aflat aspecte pastorale, misionare, social-filantropice și administrative, pentru a veni cât mai concret, prin programe și parteneriate cu alte instituții, în sprijinul persoanelor defavorizate.La finalul întrunirii, bolnavii au fost vizitați de preoții participanți care le-au oferit daruri de suflet constând din reviste „Călăuza Ortodoxă”, cărți de rugăciune și iconițe.

În cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos activează în prezent 19 preoți capelani, dintre care: 8 în spitale, 3 în penitenciare, 4 în unități militare și 4 pentru persoanele cu dizabilități.

Comentarii Facebook


Știri recente