Întrunirea Sinodului Mitropolitan la Timișoara

La sediul Centrului Eparhial din Timișoara s-a întrunit la 23 ianuarie 2012, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu, care dupa rugăciunea ,,Împărate ceresc” a deschis lucrările ședinței. Au fost prezenți ierarhii tuturor eparhiilor aparținătoare Mitropoliei care au luat în dezbatere punctele de pe ordinea de zi. Astfel, s-a analizat cerererea Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei și Hunedoarei privind ieșirea acestei eparhii de sub jurisdicția Mitropoliei Banatului și revenirea ei sub jurisdicția Mitropoliei Ardealului, cerere aprobată, potrivit mitropolia-banatului.ro;

Totodată, s-a dat curs Hotărârii Sfântului Sinod Nr.8577/28 noiembrie 2011 privind completarea comisiei Patriarhiei Române pentru dialogul cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului cu un reprezentant delegat al Sinodului Mitropolitan și s-a aprobat ca Pr. Conf. Dr. Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie din Arad să reprezinte Mitropolia Banatului în această comisie; s-a prezentat Hotărârea Sfântului Sinod Nr.8575/7 noiembrie 2011 privind necesitatea publicării unei ,,Istorii a parohiilor ortodoxe române” și s-a desemnat un colectiv regional de coordonare format din reprezentanții eparhiilor Mitropoliei și anume Pr. Prof. Dr. Vasile Munteanu, Pr. Dr. Pavel Vesa, Pr. Drd. Daniel Alic și Dr. Florin Dobrei. Reprezentantul Mitropoliei Banatului la întrunirea organizată de Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă al Patriarhiei Romane pentru această lucrare este Pr. Prof. Dr. Vasile Munteanu de la Facultatea de Teologie din Timișoara.

Sinodul Mitropolitan s-a încheiat cu rugăciunea ,,Tatăl nostru ” și cu un cuvânt de mulțumire pentru participare adresat celor prezenți din partea Înaltpresfinției Sale Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente