Intrunirea Sfantului Sinod, a Adunarii Nationale Bisericesti si a Colegiului Electoral ale Bisericii Ortodoxe Romane (10-12.02.2004

Comunicat de Presa

In zilele de 10 si 12 februarie 2004, la Resedinta Patriarhala din Bucuresti, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Romaniei, se desfasoara lucrarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Pe langa problemele curente ale vietii bisericesti aflate pe ordinea de zi, Sfantul Sinod isi va preciza punctul de vedere in problema implicarii clerului ortodox in viata politica.

Miercuri, 11 februarie a.c., de la ora 09.00, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist are loc la Palatul Patriarhiei sedinta Adunarii Nationale Bisericesti a Bisericii Ortodoxe Romane.

Adunarea Nationala Bisericeasca (formata din membrii Sfantului Sinod si din cate trei reprezentanti ai fiecarei eparhii, respectiv 2 mireni si 1 cleric, desemnati de Adunarile Eparhiale respective pentru o perioada de 4 ani) este forul reprezentativ central al Bisericii Ortodoxe Romane pentru toate problemele administrative si economice, care evalueaza intreaga activitate a Bisericii Ortodoxe Romane din anul 2003, sub aspect pastoral-misionar, social-caritativ, organizatoric, administrativ, al invatamantului teologic si religios in scolile publice, vietii monahale, relatiilor externe bisericesti etc.

Miercuri, 11 februarie a.c., de la ora 12.30, se va intruni Colegiul Electoral Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Romane, pentru alegerea ierarhului titular al nou infiintatei Episcopii a Severinului si Strehaiei. Colegiul Electoral este format din membrii Adunarii Nationale Bisericesti si cei ai Adunarii Eparhiale a Eparhiei Severinului si Strehaiei si il are ca presedinte pe Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Biroul de Presa si Comunicatii

al Patriarhiei Romane

Comentarii Facebook


Știri recente