Întrunirea semestrială a asistenților și lucrătorilor sociali din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În ziua de miercuri, 16 iunie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a avut loc la Centrul Eparhial întrunirea semestrială a asistenților și lucrătorilor sociali din eparhie, precum și a coordonatorilor cantinelor sociale, informează edj.ro.

În cadrul acestei întruniri s-au dezbătut aspectele misionare și social-filantropice, legate de activitatea acestora în instituțiile în care activează, avându-se totodată în vedere îmbunătățirea programelor și a parteneriatelor pe care le desfășoară, pentru a veni cât mai concret și într-un mod ritmic pentru ajutorarea persoanelor defavorizate.

După evaluarea activității sociale desfășurate până în momentul de față, a fost revizuită strategia de lucru pentru următoarea perioadă, prin dezvoltarea conceptului de „autosusținere comunitară”, prin implicarea voluntarilor, mobilizarea comunității și planificarea activităților, prin desfășurarea programelor sociale la nivelul parohiilor, pentru a veni în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă persoanele aflate în risc social.

În cuvântul adresat către participanți, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian a arătat importanța slujirii în cadrul așezămintelor sociale, unde fiecare om întâmpină greutăți peste care simte uneori că nu poate trece de unul singur și apelează la slujitorii Bisericii, ca la unii ce îl aduc pe Dumnezeu în fața omului și pe om în fața lui Dumnezeu.

Totodată, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop a îndemnat pe toți cei care desfășoară activități sociale la nivel de instituții și așezăminte, să se implice cât mai mult și să se constituie în exemple în săvârșirea faptei bune pentru ceilalți credincioși din comunitățile parohiale.

La finalul întrunirii, toți participanții la întrunire s-au deplasat împreună cu Înaltpreasfinția Sa la Centrul Social-Cultural „Sf. Spiridon” din Galați pentru a vedea un exemplu de bună practică, cel mai concludent din Eparhia Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente