Întrunirea profesorilor de Religie din județul Timiș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, vineri, 9 martie 2012, la Centrul eparhial din Timișoara a avut loc întâlnirea profesorilor de Religie din județul Timiș cu pr. Dorin Săvesc, inspector de religie din cadrul Inspectoratului Județean Timiș, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența pr. Zaharia Pereș, consilier cultural al eparhiei, prof. Marin Popescu, inspector General al ISJ Timiș, și prof. Cornel Petroman, directorul Liceului Pedagogic ‘Carmen Sylva’ din Timișoara. În cadrul întâlnirii s-au prezentat mai multe sugestii și metode privind realizarea acțiunilor cuprinse în foaia de parcurs, precum optimizarea activităților de predare-învățare-evaluare, reducerea absenteismului în unitățile școlare și îmbunătățirea competențelor de lectură la disciplina religie.

În continuare a fost prezentat programul național ‘Școala altfel’, inițiat de Ministerul Educației în perioada 2- 6 aprilie 2012, precum și informații privind pregătirea elevilor pentru examenele și evaluările naționale. Totodată, au fost aduse la cunoștință profesorilor noutățile legislative referitoare la organizarea și desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ și a examenelor de obținere a gradelor didactice I și II.

În finalul întâlnirii, toți cei prezenți au primit pliante cu informații despre clasele cu profil teologic ale Liceului timișorean ‘Carmen Sylva’, spre care sunt îndrumați elevii cu înclinație și pregătire teologică superioară.

Comentarii Facebook


Știri recente