Întrunirea preoților din spitalele bucureștene

Prima conferință din acest an a preoților de caritate din spitalele bucureștene a avut loc astăzi, 27 ianuarie 2012, la biserica Institutului Clinic Fundeni. Lucrările au fost precedate de oficierea Tainei Sfântului Maslu. După slujbă, a fost prezentat un referat. Tema întrunirii a fost „2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

Pr. Marian Pintică, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor a declarat pentru TRINITAS TV: „Fiind preoți de spitale săvârșim Taina Sfântului Maslu mult mai des decât preoții de la parohie și era obligatoriu ca să alegem această temă dat fiind faptul că anul 2012 este declarat Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română. Am fost surprins de numărul mare de credincioși care au participat și care au dorit să asculte și referatul susținut de către părintele Militaru Gabriel”.

Lucrările celei de-a XXII-a Conferințe a Cercului Pastoral Misionar „Comunicare și Comuniune” al preoților de spitale din București au continuat cu o dezbatere.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…