Întrunirea preoților din Protopopiatul Iași I

În Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iași a avut loc, ieri, 26 aprilie 2012, întrunirea preoților din Protopopiatul Iași 1. Tema ședinței, ‘Metode pastorale și activități bisericești îndreptate către cei aflați în suferință’, a fost expusă de pr. Ovidiu Mancaș de la parohia Iacobeni, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

‘Referatul a surprins anumite aspecte din viața de parohie pe care o păstorește. Părintele Ovidiu Mancaș i-a invitat pe preoți să găsească noi metode de pastorație a credincioșilor, care să aducă o îmbunătățire vieții și sănătății duhovnicești a credincioșilor din parohiile unde părinții își desfășoară activitatea’, a relatat pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1.

În partea a doua a întâlnirii au fost transmise hotărârile venite de la Centrul eparhial Iași și de la Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. La finalul întâlnirii, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a adus la cunoștința preoților înființarea Protopopiatului Iași 3, care va fi condus de pr. Mihail Roșu. IPS Teofan a precizat că sediul noului protopopiat va funcționa în clădirea Protopopiatului Iași 1, de pe strada Pinului, numărul 6, din cartierul ieșean Copou. De asemenea, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a remarcat că înființarea noului protopopiat nu va aduce majorări de contribuții din partea celor 132 de parohii și 21 de mănăstiri arondate Protoieriei Iași 3.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală serbează sâmbătă, 21 mai 2022, hramul istoric dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena.  Manifestările cuprind proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana…