Întrunirea preoților din Protopopiatul Iași 2

La sediul Protopopiatului Iași 2 s-a desfășurat joi, 14 iulie 2011, conferința lunară cu preoții, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Tema cu titlul ‘Rolul preotului paroh, al consiliului parohial și al comitetului parohial în administrația parohială’ a fost prezentată de pr. Teofil Panțiru de la parohia Podolenii de Sus.

Tema a abordat importanța misiunii pastorale și a lucrării administrative a preotului paroh într-o parohie, arătându-se că în centrul preocupărilor sale trebuie să fie mărturisirea lui Hristos. Părintele Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2, a subliniat faptul că trebuie insistat mai mult asupra colaborării între preotul paroh, consiliul și comitetul parohial, acest lucru fiind benefic atât în ceea ce privește activitatea sa misionară, cât și cea administrativă și nu în ultimul rând social-filantropică.

De asemenea, în cadrul întrunirii s-a comunicat preoților prezenți lămuriri privitoare la modul de desfășurare a colectelor pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

În încheiere s-a făcut un apel pentru sprijinirea părintelui Vasile Florariu de la parohia Satu-Nou, Protopopiatul Hârlău, care este grav bolnav, fiind internat într-un spital din Germania.

Comentarii Facebook


Știri recente