Întrunirea preoților din Protopopiatul Botoșani

În sala de ședințe a parohiei „Sf. Ioan Botezătorul” din Botoșani a avut ieri întrunirea preoților din Protopopiatul Botoșani, prezidată de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează cotidianul „Ziarul Lumina”.

Dimineață, Înalt Preasfinția Sa a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, înconjurat de un sobor de 16 preoți și diaconi, din care a făcut parte protos. Hrisostom Rădășanu, consilier în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor, și pr. Lucian Leonte, protoiereu al Protopopiatului Botoșani. În cadrul acestei slujbe, Sergiu Gavriliu a fost hirotonit diacon. La finalul slujbei, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a vorbit despre chemarea și urmarea Mântuitorului Iisus Hristos, pornind de la modelul pe care îl reprezintă Sf. Ap. Matei, prăznuit ieri de Biserica Ortodoxă. „A te duce după Hristos, a-I asculta cuvântul înseamnă a-ți deschide inima și mintea spre un Domn, o credință, un Botez, un Dumnezeu și Tată al tuturor”, a explicat IPS Teofan, care a mai spus credincioșilor prezenți câteva cuvinte despre Postul Crăciunului.

A urmat ședința preoțească cu tema: „Bibliotecile parohiale, mijloc de misiune în parohii”, prezentată de pr. Petru Fercal, de la parohia „Sf. Ioan Botezătorul”. De asemenea, în cadrul aceleiași întruniri, au mai fost abordate diferite probleme administrative.

Comentarii Facebook


Știri recente