Întrunirea preoților din Protopopiatele județului Brăila

În Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfășurat astăzi, 2 noiembrie, conferința pastoral-misionară de toamnă cu tema „Anul Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române”, pentru preoții din Protopopiatele Brăila, Făurei și Însurăței. Întrunirea a avut loc la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

Lucrările au fost precedate de oficierea Sfintei Liturghii.

„Conferința pastoral-misionară din semestrul al II-lea dedicată Autocefaliei și Patriarhatului Bisericii Ortodoxe Autocefale române a început la Brăila, nu în mod întâmplător cu Protopopiatele Brăila, Făurei și Însurăței, pentru că Brăila este un centru extrem de important în zona de sud-est a României, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, ca fostă reședință, timp de trei secole, a Mitropoliei și ca trăitoare a Autocefaliei și prin aceea că, aici, a păstorit Melchisedec Ștefănescu, ierarh al Dunării de Jos și al Romanului, cel care a întocmit actul bisericesc, teologic, canonic, juridic pentru obținerea Autocefaliei”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Întrunirea de astăzi a continuat la Așezământul socio-medical „Sfântul Pantelimon” din stațiunea Lacul Sărat. Aici au fost discutate probleme social-filantropice, precum și aspecte privind colaborarea cu Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în cadrul proiectului european de sprijinire a celor care caută un loc de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente