Întrunirea preoților de caritate din Eparhia Romanului și Bacăului

La Centrul eparhial Roman a avut loc ieri conferința preoților de caritate, prezidată de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. În cadrul acestei întruniri au fost dezbătute probleme specifice misiunii și pastorației preoților misionari de caritate.

Preoții capelani au discutat cu PS Ioachim Băcăuanul și au prezentat modalități practice de îmbunătățire a colaborării instituțiilor unde activează cu parohiile în perimetrul cărora sunt amplasate capelele sau așezămintele social-filantropice. În municipiul Bacău există cinci capele școlare unde se oficiază slujbe specifice, dar și întruniri cu tinerii, precum și lăcașuri de cult în unitățile militare, sub oblăduirea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

‘Cu această ocazie s-au prezentat și modalitățile practice de îmbunătățire a colaborării cu parohiile și cu protoieriile de jurisdicție ori cu Centrul eparhial. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a subliniat în cuvântul adresat celor prezenți rolul deosebit de important pe care îl au clericii ce oferă asistență religioasă în unele instituții ale statului, nevoia unei tot mai bune coordonări a misiunii lor cu cea a altor organisme ale Centrului eparhial, permanenta perfecționare în domeniu, dar și optimizarea, specializarea și aprofundarea activității lor duhovnicești’, a spus pr. Constantin Gherasim, inspector în probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente