Întrunirea preoților de caritate din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În Sala de consiliu a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Chir și Ioan” din Galați, a avut loc, miercuri, 27 februarie 2013, întrunirea duhovnicească a preoților slujitori în spitale, aziluri, penitenciare și armată, din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, după cum a precizat Părintele Molocea Gabriel.

Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în Capela „Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan”, situată în curtea Spitalului gălățean, după care a fost oficiată Taina Sfântului Maslu.

La final, întregul sobor format din cei 20 de preoți capelani au vizitat copiii bolnavi internați aici ungându-i cu untdelemn sfințit, oferindu-le mici daruri de suflet și încurajându-i în suferințele lor.

Lucrările propriu-zise au fost prezidate de Pr. Ionel Rotaru, consilier social și delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și au stat sub genericul anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena având ca temă principală: „Sf. Împărați Constantin și Elena – modele de viață și de slujire socială”.

Au fost prezentate referate la temă punctate de scurte intervenții la subiect, după care au fost abordate probleme specifice privind, retrospectiv și perspectiv, activitatea preoților din slujirea socială.

Comentarii Facebook


Știri recente