Întrunirea Permanenței Consiliului Eparhial cu protoiereii din Arhiepiscopia Dunării de Jos

Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a prezidat astăzi, 14 iulie 2011, la Centrul eparhial, întâlnirea Permanenței Consiliului Eparhial, premergătoare ședinței Consiliului Eparhial, de analiză retrospectivă pe semestrul I al anului 2011, după cum a precizat părintele Gelu Aron, Secretar eparhial.

În deschiderea lucrărilor chiriarhul locului a vorbit despre importanța rugăciunii personale, a poruncilor Sfintei Evanghelii, precum și a învățăturilor Sfinților Părinți în viața duhovniceacă a slujitorilor, dar și în activitatea acestora la parohii.

De asemenea au fost semnalate și diverse aspecte punctuale de ordin liturgic, pastoral, misionar, educațional și filantropic ce au caracterizat activitatea parohiilor și a mănăstirilor Arhiepiscopiei Dunării de Jos în primul semestru al acestui an.

La această întrunire au fost prezentate criteriile de desfășurare a Colectei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar pp. cc. protoierei au primit întreaga documentație și chitanțierele speciale pentru înregistrarea donațiilor oferite de preoți și credincioși în parohiile și mănăstirile Eparhiei Dunării de Jos.

În cadrul ședinței a fost prezentat modul de aducere la îndeplinire de către subunități a proiectelor sinodale și eparhiale în prima jumătate a anului 2011. Permanența Consiliului Eparhial a analizat problemele cu care se confruntă unele parohii din punct de vedere pastoral și economic-financiar.

Totodată, Centrul Eparhial va sprijini salariile preoților care se confruntă cu probleme economice, atenția îndreptându-se către 10 parohii, majoritatea având șantiere în lucru, aceste ajutoare urmând a fi oferite din fondul pastoral eparhial „Păstorul cel Bun și Milostiv”.

A fost înființat și fondul „Tinerețe și credință”, pentru oferirea de burse elevilor și tinerilor cu rezultate foarte bune la învățătură și activităților din viața parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente