Întrunirea lunară a preoților din Protopopiatul Iași II

La Protopopiatul Iași II a avut loc pe 30 septembrie a.c., întrunirea lunară cu preoții care slujesc în parohiile din jurisdicția acestei unități bisericești. Cu acest prilej, Andreea Ghețu, asistent social în cadrul protopopiatului, a susținut referatul cu tema: „Fonduri europene post-aderare pentru parohii, unități de cult și ONG-uri”, prezentând ultimele noutăți cu privire la modalitățile de accesare a fondurilor europene și oportunitățile pe care le-ar putea valorifica, în acest sens, cu precădere parohiile din mediul rural. La ședință a fost prezent și pr. prof. dr. Vasile Nechita, inspector școlar la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, care a evidențiat necesitatea implicării preoților în predarea orelor de Religie în școlile în care nu există profesori de Religie, arătând că aceasta este o responsabilitate părintească față de elevii din parohia pe care fiecare preot o păstorește.

Pr. protopop Vilie Doroșincă a citit apoi temeiurile legale, primite de la Centrul Eparhial. În cadrul ședinței au fost anunțate și parohiile ocupate în cadrul Protopopiatului Iași II în urma examenului de capacitate preoțească desfășurat în luna septembrie. De asemenea, părintele protopop a mulțumit preoților parohi din municipiul Iași și celor din mediul rural care au contribuit la înființarea fondului „Păstorul cel Bun”, dedicat sprijinirii parohiilor din mediul rural cu posibilități materiale reduse, dând, în felul acesta, dovadă de dragoste frățească și înțelegere față de preoții aflați în parohii misionare.

Consfătuirea s-a încheiat cu îndemnul părintelui protopop, adresat preoților, de a se implica, fiecare după posibilitățile sale, în sprijinirea pelerinilor care vor fi prezenți la manifestările prilejuite de hramul Catedralei mitropolitane – Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 229/ 2 octombrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente