Întrunirea forurilor eparhiale ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

La Centrul Eparhial din Buzău s-au întrunit pe 26 ianuarie 2012 membrii Consiliului și Adunării Eparhiale ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, în Catedrala voievodală „Adormirea Maicii Domnului” a fost oficiată o slujbă de Te Deum. Lucrările s-au desfășurat, în două sesiuni, în sala mare a Palatului arhiepiscopal din Buzău, sub președinția Chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie.

În cadrul ședinței Consiliului Eparhial s-a dat citire Rapoartelor generale redactate de sectoarele administrației arhiepiscopale, în Adunare fiind prezentate Referatele întocmite de comisiile de resort pe marginea fiecărui raport. Documentele au sintetizat activitatea desfășurată pe parcursul anului 2011 în județele Buzău și Vrancea în toate domeniile vieții bisericești.

Pe ordinea de zi au fost înscrise și alte probleme de interes administrativ-gospodăresc și pastoral-misionar.

Deși vremea a fost neprielnică, au fost prezenți peste 80% din membrii celor două organisme reprezentative, precum și invitații de onoare, protoiereii onorifici și laici care au făcut parte din legislaturile trecute.

Comentarii Facebook


Știri recente