Întrunirea formatorilor din cadrul Proiectului „Alege Școala! 2”

În sala „Consilium” a Palatului Patriarhiei a avut loc astăzi, 28 septembrie, o ședință de instruire a formatorilor din cadrul proiectului „Alege Școala! 2”, informează TRINITAS TV. La întrunire au fost prezenți delegați din partea partenerilor de proiect, Patriarhia Română și World Vision România.

„Astăzi a avut loc o întâlnire pentru Proiectul ‘Alege Școala !’ extins la nivelul întregii Patriarhii cu membrii echipei tehnice, coordonatorii de proiect și echipa financiară pentru a discuta problemele privind începutul sesiunilor de informare la care vor participa preoții incluși în program. Este vorba de organizarea unui număr de aproximativ 40 de sesiuni de informare pe parcursul a două luni. Începând cu data de 11 octombrie se vor desfășura în toate eparhiile participante la program fiind vorba de 18 eparhii și la aceste sesiuni vor lua parte în total un număr de 2 000 de preoți care vor fi incluși în program ca și grup țintă”, a spus Pr. Insp. Constantin Naclad, Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Aceasta a fost ultima întâlnire a echipei tehnice, înainte de începerea efectivă a cursurilor de pregătire a celor implicați din teritoriu.

„Preoții vor fi informați privind înregistrarea în programul ‘Alege Școala !’ Modul de derulare a grupelor de cateheză și activităților cu copiii, precum și participarea lor ulterioară pe parcursul celor trei ani la activitățile proiectului”, a mai precizat Pr. Insp. Constantin Naclad.

Extinderea proiectului „Alege Școala!2” la nivel național va permite și implicarea celorlalte cinci regiuni de dezvoltare ale României care cuprind 19 eparhii ale Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente