Întrunirea coordonatorilor centrelor sociale, a asistenților și lucrătorilor sociali din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În data de 4 octombrie 2012, Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon” din Galați a fost gazda întrunirii coordonatorilor centrelor sociale, a asistenților și lucrătorilor sociali din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, după cum informează edj.ro.

Programul a debutat cu săvârșirea acatistului Sf. Spiridon și a Te Deum-ului de mulțumire, după care, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, s-a trecut la dezbaterile propriu-zise.

După cuvântul de deschidere cu privire la importanța acestei întruniri, dl Marian Zidaru, asistent social în cadrul Protoieriei Tg. Bujor, a prezentat un referat cu tema: „Asistentul social, model de slujire și de dăruire în parohie – aspecte practice”.

În cea de a doua parte a întrunirii au fost evaluate rezultatele activității de asistență socială din primele trimestre ale anului 2012, semnalându-se atât aspectele pozitive cât și cele negative, pe baza cărora s-a revizuit și elaborat o nouă strategie de lucru pentru următoarea perioadă.

Ca o încununare a celor expuse, Înaltpreasfinția Sa a prezentat albumul „Faptele iubirii milostive” apărut la editura „Basilica” a Patriarhiei Române, în care prin text și, mai ales imagine, este evocată activitatea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române. „Ce putea fi mai concret decât «Faptele iubirii milostive» întoarse către făptuitorii lor, către preoți și lucrătorii din cantinele sociale, așa cum sunt ele prezentate în albumul oferit de Sfânta Patriarhie, la 5 ani de slujire rodnică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Faptele iubirii milostive sunt acum nu doar o carte, ci o realitate! De aceea, chipul Mântuitorului este prezentat numai jumătate în icoană, căci cealaltă jumătate este faptă reală în cantinele, în casele de copii și de bătrâni de pretutindeni, din Biserica noastră!”.

Întrunirea s-a încheiat cu o agapă oferită celor prezenți în cantina socială a parohiei „Sf. Spiridon”.

Comentarii Facebook


Știri recente