Întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei

La Reședința Mitropolitană a Mitropoliei Banatului a fost convocată luni, 30 mai, ora 9:00, Permanența Consiliului Eparhial care a remis, în legătură cu hotărârea Sfântului Sinod nr. 3885/23 mai 2011, următorul comunicat de presă:

1. Înaltpreasfințitul Părinte dr. Nicolae Corneanu este Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, fiind pomenit de către toți clericii eparhiei la sfintele slujbe. Preasfințitul Părinte Episcop Paisie Lugojanul are așadar obligația de a-l informa pe Chiriarh asupra tuturor măsurilor și hotărârilor adoptate de către organismele eparhiale pe care le prezidează din încredințarea Sfântului Sinod.

2. Hotărârea Sfântului Sinod privind îndeplinirea atribuțiilor chiriarhale de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul are deci caracter temporar și excepțional, până la restabilirea stării de sănătate a Înaltpreasfinției Sale.

3. Analizând reacțiile de susținere ale unor credincioși și ale unor reprezentanți ai vieții culturale și politice din părțile noastre față de situația creată, Înaltpreasfinția Sa, Preasfinția Sa și membrii Permanenței, în consens cu comunicatul de presă transmis prin agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române și intitulat „Respect pentru mitropolit și responsabilitate pentru eparhie”, își asumă hotărârile prevederii sinodale nr. 3885/2011 și punerea ei în aplicare.

4. Pe această cale, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nicolae, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Paisie Lugojanul și membrii Permanenței Consiliului Eparhial adresează clerului și credincioșilor din eparhie îndemnul de a rămâne statornici în duhul Evangheliei, duh de iubire frățească, de pace și unitate în credință și de a nu se manifesta prin acțiuni de protest și de stradă, care aduc mari prejudicii de imagine Bisericii noastre dreptmăritoare, în general și Arhiepiscopiei Timișoarei în mod special, întrucât ierarhii timișoreni și clericii din administrația eparhială colaborează în deplină responsabilitate, corectitudine, legalitate și comuniune respectând prevederile statutare și cele ale organismelor deliberative și executive din Biserica Ortodoxă Română.

Comentarii Facebook


Știri recente