Întrunirea Comitetului Executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor se desfășoară la Geneva, Elveția

Membrii Comitetului Executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor s-au reunit zilele acestea la Geneva, Elveția. Delegatul Bisericii Ortodoxe Romane la această întâlnire a fost Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal.

Scopul principal al întâlnirii a fost instalarea noului secretar, Olav Fykse Tveit: „A avut loc instalarea oficială a noului secretar general al Consiliului Mondial al Bisericilor în persoana pastorului doctor Olav Fykse Tveit care aparține bisericii luterane din Norvegia. El a preluat această funcție încă de la 1 ianuarie 2010”, a spus Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, pentru TRINITAS TV.

De asemenea Preasfinția Sa a oferit mai multe detalii, privind subiectele discutate pe ordinea de zi: „Pe agendă s-a aflat pregătirea celei de-a X -a Adunări Generale a Consiliului Mondial al Bisericilor care va avea loc în anul 2013 în Coreea de Sud. Apoi, s-a discutat problema organizării centenarului Comisie Mondiale Asupra Misiunii și Evanghelizării în Scoția anul acesta. S-a discutat problema organizării Adunării Ecumenice Mondiale pentru pace în lume, ca pe o măsură de combatere a violenței de toate categoriile și a nedreptății în lume. Acest eveniment va avea loc în anul 2011, în luna mai, în Jamaica. De asemenea, s-a făcut un apel către toate Bisericile care nu au făcut până acum un apel de colectare de ajutoare financiare pentru victimele cutremurului din Haiti”, informează Radio TRINITAS.

Reprezentanții Comitetului Executiv au propus și o serie de condiții pe care trebuie să le îndeplinească o biserică creștină pentru a face parte din Consiliul Mondial al Bisericilor. Lucrările comitetului executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor se vor încheia mâine.

Comentarii Facebook


Știri recente