Întrunirea Comisiei pentru Statut și Regulamente a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Membrii Comisiei pentru Statut și Regulamente a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au avut astăzi, 29 septembrie, o nouă întrunire de lucru, informează TRINITAS TV. Ședința s-a desfășurat în Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale și a fost prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„Am convocat această Comisie acum pentru că este necesar ca în luna octombrie Sinoadele mitropolitane să poată discuta aceste amendamente și să mai adauge, dacă este nevoie, altele în legătură cu noi aspecte ale vieții Bisericii. Este semnificativ faptul că aceste amendamente la Statut și după aceea pe baza Statutului la Regulamente sunt propuse și introduse în Statut în Anul Omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești”, a spus Patriarhul României.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a amintit despre responsabilitatea foarte mare pe care o are Sfântul Sinod în timpurile noastre.

„Această coresponsabilitate trebuie să se vadă mai puternic în Statut și în același timp să avem o grijă mai mare privind păstrarea credinței ortodoxe. La ora actuală există valuri întregi de superstiții, de amestec al credinței cu vrăjitoria, de acatiste cu totul eretice în care sunt amestecați sfinți cunoscuți cu puteri spirituale necunoscute. Este necesară publicarea de cărți, de broșuri mai ales, mici ca și volum, dar importante ca formă de promovare și apărare a credinței ortodoxe, broșuri care să explice sfintele taine, mai ales în anul viitor, botezul, cununia și viața în familie, pe înțelesul oamenilor”, a mai subliniat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Textul definitivat va fi înaintat eparhiilor spre a fi analizat de către fiecare Sinod mitropolitan, pentru a formula observații, acestea urmând a fi dezbătute în proxima ședință a Sfântului Sinod.

Comentarii Facebook


Știri recente