Întrunirea Comisiei „Părinți și Scriitori Bisericești”

Astăzi, 11 iulie, la Palatul Patriarhiei a avut loc întrunirea Comisiei „Părinți și Scriitori Bisericești”. La ședința prezidată de către Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, au participat profesori de la facultăți de teologie din țară precum și alți traducători din țară și străinătate, care doresc să facă parte din această comisie de traducere din operele Părinților și Scriitorilor Bisericești. Printre subiectele discutate s-a aflat și proiectul revizuirii și completării traducerilor din opera teologică a Sfântului Vasile cel Mare:

Acad. Prof. Dr. Emilian Popescu, președintele Comisiei, a menționat că noua colecție a operelor Părinților și Scriitorilor Bisericești va apărea și într-un format bilingv, destinat cercetătorilor, care va cuprinde și textul original al scrierilor patristice.

Întregul proiect „PSB” (Părinți și Scriitori Bisericești) va fi găzduit pe pagina de web a Patriarhiei Române.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința de lucru din 5-7 martie a acestui an, a hotărât înființarea unei Comisii pentru traducerea operelor Părinților și Scriitorilor Bisericești în limba română, condusă de Acad. Emilian Popescu.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…