Întrunirea Comisiei de Pictură Bisericească

Membrii Comisiei de pictură bisericească a Patriarhiei Române s-au întâlnit într-o nouă ședință de lucru. Aceasta a fost a VIII-a întâlnire și, totodată, ultima pe anul acesta.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Dna. Diana Barbu, secretara Comisiei de pictură bisericească: „Pe ordinea de zi, pe lângă problemele curente care au însumat aproximativ 120 de dosare, au fost dezbătute a trei pictori de categoria a doua care au solicitat trecerea la categoria întâi. Tot în cadrul acestei ședințe au fost dezbătute cererile a doi pictori monahi de la Mănăstirea Putna care au solicitat promovare la o categorie superioară, a unei maici de la Mănăstirea Strehaia care a solicitat atestarea ca pictor iconar. Un alt punct pe ordinea de zi a fost analiza situației economice și juridice a ucenicilor și stagiarilor care sunt în evidențele Comisiei de pictură bisericească”.

Toate hotărârile au fost luate în funcție de reglementările date de noul regulament de organizare și funcționare al Comisiei de pictură bisericească, aprobat de Sfântul Sinod în toamna acestui an.

Următoarea întâlnire a membrilor Comisiei de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române va avea loc la începutul anului viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente