Întrunirea cercului pastoral-misionar nr. 3 Horezu la Parohia Cernișoara din Arhiepiscopia Râmnicului

Vineri, 22 iunie 2012, în Biserica cu hramul „Sfântul Dumitru” din Parohia Cernișoara, a avut loc întrunirea preoților care, în cadrul Protopopiatului Horezu, fac parte din Cercul pastoral-misionar nr.3 Horezu, după cum informează arhiram.ro.

Întrunirea a început cu săvârșirea, de către un sobor de preoți, a Sfintei Liturghii și a Tainei Sfântului Maslu, cu participarea preoților și credincioșilor din parohiile Cernișoara, Valea Orlii, Mădulari și Armășești.

„La finalul slujbei pr. Popescu Florea de la Parohia Popești a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța Tainei Sfântului Maslu pentru credincioși, îndrumându-i pe aceștia să rămână tari în credința strămoșească, să fie apropiați preotului paroh, să militeze printre ceilalți enoriași pentru apărarea valorilor strămoșești, să intensifice ajutorarea și îngrijirea celor ce sunt în suferință și neputincioși”, a spus Părintele Cristian Ana, Secretarul Protoieriei Horezu.

În partea a doua a întâlnirii, părintele paroh Dumitru Andronescu a susținut referatul cu tema: „Deschiderea Sfintei Evanghelii la Taina Sfântului Maslu – inovație sau semnificație liturgică”.

În cadrul cercului au mai fost dezbătute și alte teme de interes pastoral misionar cum ar fi: continuarea activităților pastorale de catehizare a tineretului prin intermediul proiectelor „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala!”; planificarea taberelor în proiectul Alege Școala! și schimburi de experiență în pastorație.

Comentarii Facebook


Știri recente