Întrunirea cercului misionar pastoral, în protopopiatul Piatra Neamț

În protopopiatul Piatra Neamț a avut loc ieri, 21 octombrie a.c., întrunirea cercului misionar pastoral nr. 1 din Piatra Neamț. Locația aleasă a fost biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Precista II din Piatra Neamț, unde paroh este pr. protopop Dumitru Ailincăi. Lucrările cercului au debutat cu Sfânta Liturghie, iar tema acestui cerc a fost „Trinitas – tipografie, radio, televiziune. Rolul mass-mediei în viața credincioșilor”. Tema propriu-zisă a fost susținută de către pr. Ioan Petrariu, preot slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Precista I din Piatra Neamț. În cuvântul său, pr. Petrariu a prezentat, la modul general, activitatea deosebită a ierarhilor și a preoților din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, care au lucrat neîncetat în ogorul Domnului pentru predicarea cuvântului lui Dumnezeu. Lucrarea aceasta s-a extins după 1989 prin mutarea la Iași a Tipografiei mitropolitane, prin înființarea postului de radio Trinitas, cu binecuvântarea și grija mitropolitului de atunci, astăzi Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

Cu timpul, activitatea misionară a Bisericii s-a dezvoltat, fiind necesară și înființarea unui post de televiziune. Astfel, în anul 2007, Preafericitul Părinte Daniel a înființat postul de televiziune Trinitas, iar în 2008 Agenția de Presă Basilica ale Patriarhiei Române, care au completat fericit activitățile misionare începute în Mitropolia Moldovei și Bucovinei”, a subliniat părintele referent.

S-a discutat apoi despre rolul radioului creștin în viața enoriașilor, dar și despre misiunea intensă pe care o desfășoară în Biserică, întrucât cuvântul lui Dumnezeu poate ajunge la urechile celor ce nu se pot deplasa, celor care sunt bolnavi sau ale celor care doresc să asculte glasul Bisericii în orice împrejurare. S-a subliniat, de asemenea, rolul foarte important al presei scrise religioase, evidențiindu-se „Ziarul Lumina”, ca mesager și sursă promptă de informare privind evenimentele din Biserică.

Credincioșii prezenți au intrat în dialog cu preoții, adresând întrebări și primind răspunsuri privind viața spirituală, modul de a ne comporta în biserică, la sfintele slujbe și nu numai.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 246/ 22 octombrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente