Întrunirea capelanilor de penitenciare din Europa

La Academia duhovnicească a Mănăstirii Sâmbăta de Sus, din județul Brașov, a debutat luni, 4 iunie 2012, Conferința preoților capelani de penitenciare din Europa, la care participă și conferențiază Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. De asemenea, potrivit Ziarul Lumina, sunt prezenți reprezentanți din conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, iar în cadrul conferinței, 120 de capelani de penitenciare din Europa și 40 de preoți capelani, care desfășoară activități în penitenciarele din România, participă la 13 ateliere de lucru, în care se realizează schimbul de experiență și de bune practici din penitenciarele europene.

La conferința inaugurală, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a rostit un cuvânt de bun-venit. Înaltpreasfinția Sa a subliniat slujirea specială a preoților capelani de penitenciare: „Slujirea pe care o aveți domniile voastre este o slujire specială și așa cum am auzit, dacă capelanii se simt cumva izolați sau antrenați într-o lucrare care uneori depășește puterile lor, noi dorim ca să ne exprimăm adeziunea, noi reprezentanții Bisericilor, față de munca aceasta deosebită care nu este numai o muncă spirituală, ci este o muncă care implică toți factorii educativi”, informează TRINITAS TV.

Importanța misiunii preoților capelani a fost subliniată și de ceilalți participanți la conferință.

La evenimentul care se va încheia la 8 iunie Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj de binecuvântare intitulat ‘Să unim libertatea cu responsabilitatea’, mesaj postat pe site-ul Agenției BASILICA.

Biserica Ortodoxă organizează, pentru prima dată, un asemenea eveniment cu caracter internațional, pe problematică penitenciară, conform celor precizate de Valeriu Constantin Zamfir, coordonator al asistenței religioase ortodoxe din penitenciare și reprezentant al Bisericii Ortodoxe pe lângă Ministerul Justiției din Belgia, unul dintre organizatorii evenimentului.

Comentarii Facebook


Știri recente