Întrunirea Biroului de Catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului

În sala de festivități a Complexului spiritual-cultural „Sfântul Antim Ivireanul” din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a avut loc luni, 18 iunie 2012, întâlnirea de lucru a responsabililor pentru catehizarea parohială din Biroul de catehizare a tineretului, după cum informează arhiram.ro.

Membrii Biroului de catehizare au evaluat proiectele desfășurate în cadrul parteneriatului dintre Arhiepiscopia Râmnicului și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, precum și concursurile cu tematică religioasă din anul școlar 2011-2012.

Totodată, pe ordinea de zi s-a aflat și analiza situației activităților catehetice din parohii, implementarea și desfășurarea proiectelor și programelor catehetice Hristos împărtășit copiilor, Alege școala! și Calea mântuirii.

‘În cadrul proiectului Alege școala! au fost discutate aspecte referitoare la organizarea concursului în etapele parohială și pe protoierie, precum și modul de organizare a etapei eparhiale, anunțarea graficului de desfășurare a taberelor din această vară. Au fost aduse în discuție și aspecte organizatorice, pentru buna desfășurare a acestora. Pentru perioada vacanței de vară, s-a propus înființarea unor ateliere tematice în colaborare cu alte instituții de educație și cultură din județ, precum și realizarea unor activități comune între centrele parohiale de catehizare’, a spus Părintele Constantin Olariu, Inspector catehizare a tineretului în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Biroul de catehizare propune și inițierea unor activități în parteneriat cu O.N.G.-uri, asociații și fundații locale sau naționale, prin proiecte culturale, educative și de voluntariat.

Comentarii Facebook


Știri recente