Întrunirea anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor

COMUNICAT DE PRESĂ

Sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, se vor desfășura joi, 5 februarie 2009, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, lucrările anuale ale Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Conform Statutului pentru organizarea și functionarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale Eparhiei. Ea se compune din reprezentanți ai clerului și credincioșilor în proporție de 1/3 clerici și 2/3 mireni, aleși pe termen de 4 ani, numărul total al membrilor Adunării Eparhiale fiind de 30.

Va fi prezentată o sinteză a activității Arhiepiscopiei Bucureștilor, activitate desfășurată în municipiul București, județele Ilfov și Prahova, în decursul anului 2008, sub aspect pastoral-liturgic, cultural-misionar și social-caritativ. Va fi supus spre aprobare raportul general anual întocmit de Consiliul Eparhial și se vor propune măsuri pentru o mai bună desfășurare a activităților Eparhiei în anul 2009.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…