Întrunirea Adunării Generale a Asociației Centrul Diaconal „CASA CREȘTINĂ” – Târgoviște

Miercuri, 28 Ianuarie a.c., s-au desfășurat lucrările Adunării Generale a Asociației Centrul Diaconal „CASA CREȘTINĂ”, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.

Așa cum a reieșit din Raportul de activitate pe anul 2008, asociația a avut în vedere realizarea de acțiuni sociale și caritabile, organizarea de seminarii și de cursuri de informare, dar și desfășurarea de numeroase proiecte sociale. De asemenea, activitatea Asociației Centrul Diaconal „CASA CREȘTINĂ” a fost axată și pe acțiuni de informare a clerului, a credincioșilor și a tinerilor, cu privire la accesarea Fondurilor Europene și a altor surse de finanțare, dar și pe acțiuni cu privire la prevenirea și combaterea unor fenomene sociale îngrijorătore, precum traficul de ființe umane, consumul de droguri și violența domestică.

Pentru anul 2009, Asociația își propune înființarea unui Centru de informare și consiliere a victimelor violenței domestice, precum și a unui Centru de sprijin pentru tineret, care va iniția organizarea unui grup de voluntari. Se intenționează, bineînțeles, susținerea proiectelor sociale și culturale locale și realizarea de parteneriate, atât cu autoritățile publice și private, cât și cu Organizații Non-Guvernamentale din țară și străinătate.

Asociația Centrul Diaconal „CASA CREȘTINĂ” – Târgoviște a fost înființată în anul 2004 și funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TARGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente