Întrunirea administrativă în Protopopiatul Buhuși

În Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din parohia Flipești a avut loc marți, 22 mai 2012, ședința administrativă cu preoții Protopopiatului Buhuși, după cum ne informează portalul doxologia.ro. Programul întrunirii a început cu slujba Sfintei Liturghii săvârșită de către un sobor de preoți, în lăcașul de închinăciune al parohiei. După întâmpinarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost oficiată slujba Te Deumului, apoi a urmat referatul „Administrația parohială în contextul noilor dispoziții ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române” pregătit de către pr. Gelu Albu Chiribău de la parohia Itești (referent) și de pr. Vasile Teacă de la parohia Galbeni (coreferent).

„Protopopiatul Buhuși a luat inițiativa ca în fiecare lună să organizeze o conferință administrativă într-o parohie din protoierie. Întrunirea din această lună a avut loc în biserica parohiei Filipești. Locația nu a fost aleasă întâmplător, întrucât pe aici au trecut și moaștele Sfintei Parascheva în pelerinajul său prin Moldova din 1947. Iată cum a rânduit Dumnezeu ca peste ani pr. Ioan Băisan să ceară ca această întâlnire să se desfășoare în parohia ocrotită de Sfânta Parascheva. În cadrul ședinței a fost făcută o retrospectivă a activităților de săptămâna trecută dedicate episcopului Melchisedec Ștefănescu, la care preoții acestui protopopiat au participat. Considerăm că astfel de întruniri sunt binecuvântate mai ales pentru preotul care este angajat în viața misionară a credincioșilor”, a relatat PS Ioachim Băcăuanul, care a amintit că Protopopiatul Buhuși a fost înființat în urmă cu doi ani, având 40 de parohii.

Ședințe administrative în parohiile protopopiatului

„Protopopiatul Buhuși a devenit unul din protopopiatele dinamice ale Eparhiei Romanului și Bacăului. Preoții, fiind uniți, s-au angajat în a aplica hotărârile noastre. Această protoierie are și două mănăstiri importante pentru eparhia noastră, Mănăstirea Runc și Mănăstirea Ciolpani. Prin participarea la această întrunire, am dorit să fim în mijlocul preoților și credincioșilor pentru a aduce un plus de eficiență în misiunea care ne este încredințată de Biserică”, a spus PS Ioachim Băcăuanul. După cum ne-a relatat pr. Vasile Cozma, protopop al Protopopiatului Buhuși, la ședința administrativă s-a stabilit ca, în perioada următoare, preoții și credincioșii să organizeze pelerinaje la Centrul eparhial Roman pentru a vizita Complexul „Episcop Melchisedec”. „PS Ioachim a ținut în mod expres să vină la această ședință întrucât s-a stabilit ca întrunirile lunare să aibă loc în câte o parohie a protopopiatului. Preasfinția Sa a binecuvântat astăzi (n.r. ieri) lucrarea atât de frumoasă a părintelui Ioan Băisan, care a ridicat biserica parohială și așezământul social-filantropic”, a amintit pr. protopop Vasile Cozma.

Comentarii Facebook


Știri recente