Întrunire privind pictarea lăcașurilor de cult din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

La Curtea de Argeș a avut loc astăzi, 16 februarie, prima întâlnire din acest an cu pictorii și preoții care execută lucrări de pictură în bisericile din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Desfășurată în Paraclisul „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, din incinta Centrului Arhiepiscopal, întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Chiriarhul locului. În cadrul întrunirii au fost prezentate ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod cu privire la condițiile de execuție a lucrărilor de pictură.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, arhid. Caliopie Ichim, Consilier Patrimoniu si Constructii: „S-a stabilit ca să nu se uite în nici un caz că toate lucrările trebuie avizate de Comisia de Pictură Bisericească. De asemenea trebuie respectate normele privind Erminia și Teologia Liturgică ce trebuie aplicată în cadrul acestor lucrări. De asemenea s-a hotărât ca fiecare lucrare să fie verificată la fața locului”.

Beneficiarii lucrărilor de pictură au fost îndemnați să aleagă pictori autorizați, fiecare având gradul de calificare corespunzător nivelului unității bisericești respective. Tot astăzi s-a stabilit organizarea de ședințe periodice pentru instruirea pictorilor în privința principiilor de Erminie și Teologie Liturgică în domeniul picturii bisericești.

Fiecare preot a prezentat un raport detaliat al lucrărilor de pictură, în care sunt prezentate etapele parcurse până în prezent de fiecare unitate bisericească, precum și necesarul pentru desfășurarea în continuare a lucrărilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…