Întrunire internațională pentru pace

Până pe 11 septembrie, la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina, sub genericul „A trăi împreună este viitorul. Religii și culturi în dialog”, se desfășoară Întâlnirea internațională pentru pace organizată de Comunitatea Sant’Egidio. Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de mai mulți ierarhi.

„Este cea de-a 26 întâlnire organizată de Comunitatea romano catolică și o manifestare importantă pentru acțiunile de acest gen pe care le organizează în toată lumea. Nu sunt singurul ierarh român care reprezintă Biserica ortodoxă, mai sunt și alți ierarhi apropiați de această comunitate, este vorba, în primul rând, de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul nostru de Germania, Europa Centrală și de Nord și de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcop de Covasna și Harghita. Programul este deschis prin câteva slujiri anterioare deschiderii oficiale a întâlnirii, una dintre cele mai importante a fost slujirea arhierească săvârșită duminică dimineața sub protia Preafericitului Părinte Patriarh Irineu la care au fost reprezentanți și ierarhi din partea Patriarhiei Ecumenice. Deschiderea oficială a avut loc practic duminică după masă când a fost un eveniment cu totul deosebit la care au participat aproximativ 5000 de persoane și pe lângă fondatorul acestei comunități, dl Andreea Ricardi, au fost prezenți și conducătorii celor patru religii importante reprezentate la această întâlnire. Bineînțeles a fost prezent și președintele Bosniei Herțegovina , președintele Croației și Președintele Muntenegrului care au salutat această întâlnire” a relatat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, prezent la evenimente.

Zilele următoare vor avea loc mai multe întâlniri de lucru. Participanții sunt împărțiți în 27 de grupuri de dialog pe diferite teme de actualitate religioasă.

„Am participat la o astfel de întâlnire și am prezentat un cuvânt și am transmis mesajul de binecuvântare al Preafericitului Patriarh Daniel pentru participanții la această întâlnire”, a spus Preasfinția Sa.

Întâlnirea se va încheia cu o procesiune pentru pace și ceremonia finală, în cadrul căreia va fi semnat și un apel pentru pace.

Comentarii Facebook


Știri recente