Întrunire în cadrul Proiectului FORTE la Palatul Patriarhiei

În Sala Conventus din Palatul Patriarhiei s-a desfășurat pe 24 noiembrie 2011 întrunirea reprezentanților celor nouă eparhii implicate în Proiectul social FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social. În cadrul acestei întruniri participanții vor prezenta rapoartele finale de evaluare a proiectului, precum și pașii viitori în proiect.

În deschiderea workshop-ului, după cum informează Radio TRINITAS, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal le-a vorbit celor prezenți despre importanța slujirii și ajutorării aproapelui: „Întâlnirea la Palatul Patriarhiei, care presupune întrunirea tuturor celor implicați, va constitui un bun prilej de a a vă împărtăși experiența de la o eparhie la alta, de a semnala anumite disfuncționalități care pot fi ulterior diortosite, dar mai ales pentru a creiona și mai bine o strategie pe viitor în ceea ce privește implementarea în continuare și a acestui proiect care va mai dura încă doi ani și nu numai. Este îmbucurător faptul că prin Federația Filantropia a Patriarhiei Române și prin Sectorul social-filantropic s-a reușit obținerea finanțării pentru câteva proiecte foarte importante, care au dat posibilitatea Bisericii să își facă mult mai evidentă prezența în societate și din punctul de vedere al asistenței sociale”.

Au participat membrii echipelor locale de proiect din Administrația patriarhală și din celelalte 9 eparhii din Patriarhia Română în care se desfășoară proiectul, dar și consilieri de la sectoarele social – filantropice din țară.

Pr. cons. Dorel Moțoc, secretar general Consiliul director al Federației Filantropia a precizat pentru TRINITAS TV: „Acesta este un raport care va fi făcut și public și este structurat pe mai multe părți. Cuprinde zonele în care sunt domenii consolidate de activitate, zonele în care sunt domenii cu multe dificultăți, dar dificultăți comune eparhiilor și apoi vedem și acea zonă în care sunt eparhii care pot oferi modele de excelență în ceea ce privește dezvoltarea, administrarea, înființarea și susținerea activităților social-filantropice. Așa cum spune și titlul vorbim de un proiect care caută să pregătească oameni, pentru unitățile bisericești din cele nouă structuri administrative, incluzând Administrația Patriarhală, care să poată deveni mai buni, mai puternici, mai profesioniști în ceea ce privește acest domeniu larg al incluziunii sociale”.

În cadrul lucrărilor a fost prezentată și activitatea Centrului Național de Formare Continuă, dezvoltat în cadrul proiectului FORTE.

Au fost prezentate, totodată, și primele centre de resurse organizate în cadrul proiectului, în 6 din cele 9 eparhii implicate în proiect. Acestea vor asigura continuarea programului de pregătire.

Proiectul european „FORTE” – Formare trainică pentru parteneriat social este dezvoltat de Federația „Filantropia” în parteneriat cu Patriarhia Română. Demarat anul trecut, în luna septembrie, proiectul se va încheia în august 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente