Întrunire în cadrul Proiectului FORTE la Centrul social-cultural Sf. Ap. Andrei din București

Reprezentanți ai Administrației patriarhale și ai Episcopiei Giurgiului participă zilele acestea la cel de-al V-lea modul al cursului regional de planificare strategică din cadrul proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele cons. Dorel-Nicolae Moțoc, Coordonator proiecte europene: „Cursul se adresează pe de o parte echipelor, dar pe de altă parte celor pe care eparhiile îi deleagă să participe pentru că vor fi membri în echipele de planificare strategică locale care vor lucra pentru diverse arii de activitate alese de permanențele cosiliilor eparhiale pe care dânșii doresc să le mențină. Acest proces de planificare strategică este componentă a Proiectului FORTE și este întregită de componenta de formare cu care se desfășoarcă concomitent și amintesc faptul că în curând vom deschide Centrul Național de Formare Continuă unde acest proces de planificare strategică va fi întregit cu cursurile ce vor fi identificate ca nevoie speciale în cadrul a tot ceea ce înseamnă perioadă de analiză și planificare”.

Planificarea strategică este importantă pentru că pune la dispoziția centrelor eparhiale o serie de proceduri și instrumente pe care le vor folosi pentru a identifica domeniile în care vor să dezvolte activitatea sau să consolideze ceea ce există, astfel încât să poată avea asigurată sustenabilitatea din punct de vedere al resurselor umane și financiare.

„Oamenii care participă învață care sunt pașii, etapele, instrumentele, învață să lucreze cu ceea ce înseamnă planificare strategică, obiective, decizii strategice, cu planuri operaționale, ce înseamnă să lucreze cu identificarea de priorități, transformarea priorităților în obiective operaționale, ce înseamnă să lucrezi cu un grafic gant într-un proces operațional. Așadar, este vorba de o abordare integrată”, a mai spus părintele cons. Dorel-Nicolae Moțoc.

Proiectul european FORTE este implementat, din anul 2010, în nouă eparhii din cuprinsul Patriarhiei Române și la nivelul Administrației patriarhale. Cel de-al V-lea modul al cursului regional de planificare strategică din cadrul acestui proiect, care se desfășoară la Centrul social-cultural „Sf. Ap. Andrei” din București, se va încheia miercuri.

Comentarii Facebook


Știri recente