Întrunire a profesorilor de Religie vâlceni

Cercurile pedagogice ale profesorilor de Religie vâlceni s-au reunit astăzi, 31 martie 2013, la Mănăstirea Hurezi. Activitatea intitulată „Pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni” s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Ierarhul a oficiat în deschidere, în biserica așezământului monahal, o slujbă de Te Deum, informează TRINITAS TV.

„Întâlnirea de la Mănăstirea Hurezi se dorește a fi încununarea unui pelerinaj care să aducă mărturie lucrării preoților și profesorilor de Religie în școlile noastre, pentru a înțelege mai deplin lucrarea Bisericii, lucrarea creștină a familiei și jertfa martirilor Brâncoveni. Nădăjduim că aceste pelerinaj va aduce roade bogate în activitatea profesorilor de Religie pentru a-i mobiliza și dinamiza pe elevi în a înțelege trecutul istoric al Bisericii noastre și mai ales ce pildă ne lasă nouă martirii Brâncoveni”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Întrunirea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Arhiepiscopia Râmnicului, Seminarul Teologic Ortodox din Râmnicu Vâlcea și Școala Gimnazială Nr. 4.

Au participat preoți, profesori de Religie, psihologi, cadre didactice din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din județul Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente