Întrunire a preoților administratori de cimitire

La Centrul Social Pastoral „Sfânta Cruce” Caraiman a avut loc astăzi, 18 iunie 2012, întâlnirea preoților care administrează cimitire din Arhiepiscopia Bucureștilor. Conferința a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„S-au discutat probleme cu privire la stabilirea noilor contribuții specifice activităților din cimitirele parohiale și mănăstirești. Au avut loc discuții pe marginea modificării regulamentului privind administrarea cimitirelor parohiale și mănăstirești, propuneri pertinente pentru îmbunătățirea modului de administrare a cimitirelor. Totodată, s-au discutat la cererea unor preoți și probleme particulare, specifice anumitor parohii în ceea ce privește administrarea cimitirelor”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Costinel Gheorghe Ailioaie de la Sectorul Cimitire și monumente funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La întrunire au fost prezenți toți protopopii din Arhiepiscopie, precum și membri ai Administrației eparhiale.

„În cadrul întrunirii s-au abordat mai multe subiecte de actualitate care privesc buna administrare a cimitirelor și probleme cu care preoții se confruntă în activitatea de zi cu zi. Noi ne dorim ca cimitirele parohiale să fie cât mai bine administrate, iar credincioșii care au concesionate locuri de veci în acele cimitire să se bucure de cele mai bune condiții de administrare a cimitirelor și, de asemenea, să sprijine activitatea preotului paroh în administrarea cimitirului, fiindcă fără sprijinul credincioșilor de multe ori preotul întâmpină dificultăți”, a spus Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cadrul întâlnirii s-au căutat soluții pentru o mai bună transparență a gestionării cimitirelor și pentru înlăturarea influențelor din partea altor persoane în administrarea lor.

Comentarii Facebook


Știri recente