Intrunire a membrilor Asociatiei Nifonistilor

La Manastirea Cernica a avut loc astazi ceremonia de predare a administrarii Asociatiei Nifonistilor unui nou Comitet de conducere.

Cu acest prilej, Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul – Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor a oficiat Sfanta Liturghie si parastasul Mitropolitului Nifon.

La eveniment au fost prezenti membrii Asociatiei Nifonistilor, absolventii fostului Seminar ‘Nifon Mitropolitul’, membrii familiei ctitorului fondator, cadrele didactice si elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Nifon Mitropolitul’ din Bucuresti.

Mai multe detalii ne-a oferit Parintele Mihai Aurel – Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Nifon Mitropolitul’ – Bucuresti: ‘Intr-un cadru solemn, dupa savarsirea slujbei Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul – Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, s-a facut predarea stafetei administrarii Asociatiei Nifonistilor unui nou Comitet de conducere, de fapt a responsabilitatilor ce decurg din aceasta predare: pastrarea memoriei Mitropolitului Nifon si constientizarea faptelor sale, intrucat acestea se constituie intr-un imbold pentru ceea ce au de facut pe mai departe profesorii si elevii din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Nifon Mitropolitul’ din Bucuresti. Astazi s-a remorat perioada anilor 1872-1875, cand s-a infiintat Seminarul Nifon din Bucuresti.’

Parintele Mihai Aurel ne-a vorbit si despre importanta intrunirii de astazi de la Manastirea Cernica: ‘La Manastirea Cernica s-a implinit astazi un act de cultura, pentru ca noi, generatia de astazi, avem o serie de responsabilitati pe care le-am preluat de la inaintasii nostri si pe care trebuie sa le transmitem pe mai departe. Nifonistii au avut un Imn, au avut un Crez, au avut o credinta, pastrandu-se uniti in apropierea ierarhului lor, asa cum si noi avem datoria de a fi apropiati de Hristos si de Biserica intemeiata de El pe pamant. De aceea, prin aceasta noua perspectiva care se da Asociatiei Nifonistilor se va incerca sa se aduca in atentia Seminariilor Teologice Ortodoxe ce a insemnat Mitropolitul Nifon pentru Biserica Ortodoxa Romana.’

Comentarii Facebook


Știri recente