Întronizarea Înaltpreasfințitului Irineu Popa în demnitatea de Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei

Mii de credincioși au participat, ieri 27 iulie, la ceremonia de întronizare a Înaltpreasfințitului Irineu Popa în demnitatea de Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Manifestările au debutat cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi în frunte cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Ceremonia de întronizare a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, iar actul oficial de instalare și consemnare în istorie a evenimentului a fost citit de către Preasfințitul Gurie Gorjeanul, episcopul-vicar al Apriepiscopiei Craiovei.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a arătat în cuvântul de învățătură adresat credincioșilor care este sensul slujirii arhipăstorului în comunitatea credincioșilor.

La finalul ceremoniei, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolit al Olteniei, s-a încredințat Bunului Dumnezeu pentru a împlini ceea ce și-a propus în misiunea pastorală din Mitropolia Olteniei.

Sursa: Radio Trinitas

Comentarii Facebook


Știri recente