Intre 15 si 22 februarie se desfasoara la Geneva o noua intrunire a Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor

Intre 15 si 22 februarie se desfasoara la Geneva o noua intrunire a Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor, ultima din actualul mandat al acestui organism interbisericesc. Un comunicat al Consiliului precizeaza ca la intrunire se va incerca aplicarea procedurii consensului pentru adoptarea tuturor hotararilor. De asemenea, vor fi propuse o serie de schimbari in regulamentele Consiliului, pentru a adopta ca regula de lucru pentru luarea de decizii metoda consensului.

Agenda intrunirii cuprinde analiza unor detalii referitoare la organizarea celei de-a noua Adunari Generale a CMB, care va avea loc in Porto Alegre, Brazilia, in februarie 2006. Se va mai discuta despre situatia sociala si religioasa a Regiunii Pacificului, precum si despre provocarile eticii personale contemporane (o analiza a evolutiei lucrurilor de la Adunarea Generala de la Harare, 1998). Vor mai fi analizate, sub genericul Vindecare si Reconciliere, rapoartele moderatorului Comitetului Central, catolicosul Aram I, ca si cel al secretarului general al CMB, Samuel Kobia.

Comitetul Central al CMB este organismul de conducere al Consiliului, se intruneste o data la 12 sau 18 luni, si raspunde de aplicarea politicilor adoptate de Adunarea Generala, precum si de bugetul Consiliului.

Comentarii Facebook


Știri recente