Intrarea Domnului în Ierusalim, serbată în două parohii ale Arhiepiscopiei Iașilor

Ieșenii sunt așteptați mâine la hramul Bisericii ‘Intrarea Domnului în Ierusalim’ din cartierul Tătărași. Sfântul lăcaș va fi sfințit la mijlocul acestui an. Sărbătoare va fi mâine și în parohia Mesteacăn din Protopopiatul Botoșani, unde se desfășoară o lucrare administrativă și misionară.

Biserica ‘Intrarea Domnului în Ierusalim’ din cartierul ieșean Tătărași, ce aparține de Protopopiatul Iași 2, își serbează mâine hramul. Programul liturgic va începe în această seară, la ora 17:30, cu slujba Vecerniei unită cu Litia. După cum a relatat pr. paroh Dumitru Boboc, la această slujbă sunt invitați să participe mai mulți preoți din Iași și din împrejurimile orașului. La final vor fi oferite pachete cu alimente credincioșilor prezenți la această sărbătoare.

‘Anul acesta este pentru ultima dată când serbăm hramul în demisolul sfântului lăcaș. Nădăjduim ca anul acesta biserica noastră să fie sfințită de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. După acest moment, sfintele slujbe vor fi oficiate în biserica mare a parohiei’, a spus pr. paroh Dumitru Boboc. Mâine dimineață se vor săvârși Utrenia și Sfânta Liturghie.

Cu acest prilej, credincioșii vor primi ramuri de salcie care vor fi binecuvântate printr-o rugăciune specială.

Singura biserică din Protopopiatul Botoșani, aflată în parohia Mesteacăn, își sărbătorește mâine hramul. În această seară credincioșii vor participa la slujba Vecerniei unită cu Litia, iar mâine dimineață la Sfânta Liturghie. Pentru acest moment, enoriașii parohiei vor pregăti o agapă frățească pentru toți cei care vor lua parte la slujbă. Biserica ‘Intrarea Domnului în Ierusalim’ a fost sfințită în anul 2009. În prezent se derulează lucrări de la troița din sat, la casa praznicală și la cea parohială. Ansamblul parohial a fost ridicat, urmând ca până la Sfintele Paști să fie acoperit cu tablă.

,,Majoritatea fondurilor au provenit de la credincioși și de la câțiva sponsori inimoși. Nădăjduim ca până în toamnă să putem finaliza lucrările, pentru a putea primi binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan’, a declarat pentru „Ziarul Lumina” pr. paroh Ionuț Simionică.

În parohia Mesteacăn au fost derulate în perioada Postului Mare mai multe activități și întâlniri duhovnicești.

‘Enoriașii au vizionat filme duhovnicești, iar miercuri, 4 aprilie, în cadrul activității ,,Sănătate pentru trup și suflet’, preșcolarii din localitate au primit Taina Sfintei Împărtășanii. S-au citit rugăciuni de mulțumire și s-au intonat cântări religioase dedicate Maicii Domnului’, a relatat pr. paroh Ionuț Simionică.

Comentarii Facebook


Știri recente