Întâlniri pe teme sociale la Moneasa

În zilele de 25 și 26 august a avut loc la Moneasa o nouă întâlnire a echipei de implementare a proiectului „Implicarea clerului și a membrilor comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iuliei” cu managerii județeni, după cum ne-a mărturisit Pr. Mircea Bupte.

Discuțiile întâlnirii au vizat stadiul activităților în proiect, felul în care sunt administrate documentele participanților la cursurile de formare profesională, a fost analizată situația financiară a proiectului la șapte luni de la începerea activităților, modalitățile de îmbunătățire a comunicării între echipa de implementare și coordonatorii din județe.

Totodată s-au abordat probleme organizatorice și de optimizare a relațiilor dintre coordonatorii județeni și managerii de proiect certificați, prezentându-se și prioritățile pentru perioada imediat următoare. Cu acest prilej a fost realizată și întâlnirea cu participanții la cursuri, fiind transmis din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, cuvânt de apreciere pentru participare în acest proiect, cât și îndemn de a fi cu grijă în derularea activităților viitoare.

Proiectul a debutat în anul 2011 și are un prim obiectiv certificarea a 460 preoți sau credincioși din parohii ca manageri de proiect, în prezent desfășurându-se a doua sesiune de formare, respectiv dezvoltarea abilităților de lucru cu persoane vulnerabile.

Comentarii Facebook


Știri recente