Întâlniri duhovnicești în Postul Mare la Făgăraș

Pe parcursul Postului Mare, la Făgăraș vor avea loc o serie de conferințe menite să ofere hrană sufletească pentru această perioadă. Întâlnirile sunt organizate de Asociația pentru Isihasm în colaborare cu Protopopiatele Ortodoxe Făgăraș I și II și Casa Municipală de Cultură. Pentru că prima săptămână este dedicată participării la Canonul cel Mare, întâlnirile încep din a doua săptămână din post și vor avea loc în fiecare marți, de la ora 18:00, în sala mică a Casei de Cultură din Făgăraș, după cum ne informează protopopiatulfagaras.wordpress.com.

Conferințele din Postul Mare sunt urmărite de credincioși care primesc astfel hrana duhovnicească, după cum au arătat organizatorii. ‘Astăzi lumea caută să se distreze, dar astfel ea este lipsită de bucuria care poate fi numai de la Dumnezeu: bucuria mântuirii. Conferințele din Postul Mare aduc bucuria în sufletele credincioase. Bucuria de a auzi altceva, de a asculta personalități cunoscute din lumea teologiei, de a fi împreună, de a înțelege mântuirea ca bucurie’, a spus părintele protopop Marcel Dobrea.

„Prin aceste conferințe ne dorim să menținem în conștiința credinciosului pe toată perioada Postului Mare că a ține post nu se reduce la a nu mânca de dulce, ci înseamnă și a ne pregăti să întâmpinăm cu inima curată Învierea Domnului”,a spus Ioan Cișmileanu, directorul Asociației pentru Isihasm.

Prima conferință, de pe 6 martie, va fi susținută de pr. conf. dr. Emil Jurcan, cu tema ‘Maturitatea în Hristos’. Pe 13 martie, pr. Nicolae Tănase va susține conferința ‘Dacă postul nu ne schimbă, este pierdere de timp’. Marți, 20 martie, invitatul Casei de Cultură din Făgăraș va fi Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care va susține conferința cu tema ‘Postul de bucate și postul de păcate’. Marți, 27 martie, va vorbi pr. Simion Săsăujan pe tema ‘Milostenia, preoția mirenilor’, iar ultima conferință din Postul Mare, din 3 aprilie, va fi susținută de pr. conf. dr. Constantin Necula și va avea tema ‘Porunca iubirii și responsabilitatea socială a creștinului de azi’

Comentarii Facebook


Știri recente