Întâlniri cultural-misionare în două parohii ieșene

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Galata din Iași va începe astăzi seria manifestărilor din cadrul Simpozionului „Hristos – Calea, Adevărul și Viața”, ediția a XVI-a. Arhim. Constantin Chirilă, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iași, va vorbi duminică la Biserica „Sfântul Apostol Toma” din cartierul ieșean Alexandru cel Bun despre Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii, informează „Ziarul Lumina”.

Tema din acest an a Simpozionului „Hristos – Calea, Adevărul și Viața”, organizat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Galata, este „A fi creștin astăzi”. În această seară, de la ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției internaționale „Dialog cu sacrul” (prezintă prof. dr. Petru Bejan, critic de artă). De la ora 18:45 va avea loc o masă rotundă cu titlul „Frumosul în viața creștinului” (accepțiunea frumosului astăzi). Mâine-seară, de la ora 18:00, simpozionul va continua cu o întâlnire în cadrul căreia se va aborda tema „Demnitatea creștină a tânărului de azi”. Duminică, 9 decembrie, de la ora 17:00, va avea loc întâlnirea cu tema „A fi creștin astăzi”. Vor participa preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța și de la parohiile din Iași, precum și cadre didactice de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Corul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” va susține la final un concert de colinde, apoi va fi vizionat filmul „Gianna Jessen, supraviețuitoarea unui avort”. „Invităm pe toți credincioșii să participe la acest eveniment de mare importanță”, a spus pr. paroh Mircea Stoleriu.

Conferință dedicată Spovedaniei și Împărtășaniei, la Iași

La Biserica „Sfântul Apostol Toma” din cartierul ieșean Alexandru cel Bun va avea loc duminică, 9 decembrie, de la ora 17:00, conferința „Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii”. Prelegerea va fi susținută de arhim. Constantin Chirilă, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iași. În deschiderea întâlnirii, copii de la Școala „Nicolae Tonița” din Iași vor susține un concert de colinde. „După susținerea conferinței de către arhim. Constantin Chirilă, credincioșii vor putea adresa întrebări pe marginea temei alese. La final, corul tinerilor teologi al Mănăstirii Golia va susține un repertoriu de colinde”, a declarat pr. paroh Toma Gradinaciuc, care este și protopop al Protopopiatului Iași 1. Din anul 2005, în parohia „Sfântul Toma” a început un program cultural-misionar care are o temă mai largă intitulată „Tu, Doamne, ai cuvintele vieții veșnice!”. Acest program se concretizează în Postul Mare și în Postul Crăciunului când se organizează o conferință pe o anumită temă.

Comentarii Facebook


Știri recente