Întâlniri cu credincioșii organizate de către Biroul pentru catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei

Biroul pentru catehizare, relații cu tineretul și învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei a organizat în zilele de 19 și 20 septembrie a.c., întâlniri cu credincioșii din parohiile Valea lui Pătru, Argetoaia și Leamna din județul Dolj. Astfel, vineri, 19 septembrie, de la ora 13.00, la întâlnirea de la biserica parohiei Valea lui Pătru au participat părintele Claudiu Porneală, Inspector pentru cateheză parohială la Arhiepiscopia Craiovei, părintele protopop Marian Pigulea, protoiereu al protoieriei Filiași, părintel paroh Daniel Gelegram, părintele Ion Pavel de la parohia Salcia și profesoara de religie de la Școala Generală din localitatea Valea Lui Pătru.

În aceiași zi, de la ora 15.00, a avut loc o întâlnire și cu credincioșii din parohia Argetoaia, la care au mai fost prezenți, alături de reprezentantul Arhiepiscopiei Craiovei și al protoieriei Filiași, părintele paroh Dumitru Nistor și profesoara de religie de la Școala generală din localitate.

În cadrul acestor întâlniri au fost purtate discuții despre necesitatea activității de catehizare pentru o cunoaștere temeinică a adevărurilor de credință creștin-ortodoxe, așa cum au fost ele fixate la sinoadele ecumenice de către Sfinții Părinți, învățături pentru care mulți creștini și-au dat viața de-a lungul secolelor de prigoană creștină, devenind martiri, învățături care trebuie cunoscute și păstrate neschimbate până la sfârșitul veacurilor.

O atenție deosebită în cadrul întâlnirilor a fost acordată discuțiilor cu tinerii din aceste parohii, care au fost invitați să participe săptămânal (sâmbătă seara sau duminica după Sfânta Liturghie), la o oră de cateheză împreună cu părintele paroh și profesoara de religie. De asemenea, tinerilor le-au fost prezentate amănunte despre proiectul „Hristos împărtășit copiilor”. Întâlnirile s-au încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”, credincioșii primind iconițe și foaia misionară „Cuvânt ortodox” editată de Biroul pentru catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei.

Sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 17.00, a aviut loc o întâlnire asemănătoare și cu credincioșii din parohia Leamna, la care au participat, alături de părintele inspector Claudiu Porneală, părintele protopop Biță Bonea, protoiereu al protoieriei Craiova Nord, părintele paroh Dorin Gașpar și profesoara de religie de la Școala generală din localitatea Leamna.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente