Întâlnirea Voluntarilor Asociației Filantropia Severin cu reprezentanții ONG-urilor locale

Societatea civilă contemporană a transformat voluntariatul într-o activitate atractivă și la îndemâna oricui. Urmând tendințelor de valorificare a resursei umane și de creștere a adaptabilității persoanelor la un loc de muncă, Episcopia Severinului și Strehaiei desfășoară în prezent mai multe cursuri de formare pe diferite paliere și nivele de activitate. Unul dintre acestea se adresează în mod special tinerilor ce doresc să practice voluntariatul.

În sala Mitropolit „Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei a avut loc joi, 12 iulie, întâlnirea dintre reprezentanții mediului ONG din municipiul Dr. Tr. Severin și voluntarii Centrului de resursă al Asociației Filantropia Severin, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu. În cadrul acestei întâlniri au fost identificate și discutate modalități concrete de implicare a tinerilor voluntari în acțiunile și proiectele prezente, dar și în cele viitoare, derulate de organizațiile participante.

Prin această întâlnire se dorește crearea unei punți de legătură între tinerii severineni ce doresc să devină voluntari și acele organizații nonguvernamentale existente la nivelul municipiului, facilitând, în același timp, cunoașterea mediului ONG local.

Centrul înființat în cadrul proiectului își propune să formeze 20 de tineri pentru a deveni voluntari activi în mediul ONG, care să se implice în cel puțin 2 proiecte cu impact pentru comunitate și să inițieze 2 campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la nevoile persoanelor cu handicap și a celor cu deficiență de auz și vorbire din Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, Centrul resursă pentru voluntari a organizat, începând cu luna decembrie a anului trecut, cursuri de formare pentru tineri pe diferite teme de interes, precum: comunicare, managementul voluntarilor, fundraising, sau team-work.

Prin Proiectul „Centru resursă pentru voluntari în Drobeta Turnu Severin”, Asociația Filantropia Severin, ce funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, dorește să încurajeze și să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor din municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru ca aceștia să devină persoane implicate în viața comunității din care fac parte și responsabile față de problemele cu care se confruntă semenii lor.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, 23.09.2011 – 30.09.2012, beneficiind de un buget de 15450 dolari, contribuția Asociației Filantropia Severin fiind de 7000 de dolari, iar 8450 de dolari reprezintă finanțarea primită de la Ambasada Statelor Unite ale Americii din România.

Comentarii Facebook


Știri recente