Întâlnirea semestrială a formatorilor proiectului Alege Școala!”

La Centrul social ‘Casa Spiridonia’ din București, managerii și formatorii proiectului național ‘Alege școala!’ au avut pe 15 septembrie 2011 o întâlnire de bilanț asupra taberelor de vară la care au participat copiii înscriși în cadrul acestui proiect. De asemenea, s-a discutat și despre viitoarea strategie a taberelor ‘Licăr de lumină’.

În vara acestui an, din iunie până la începutul lunii septembrie, au avut loc mai multe serii de tabere gratuite, denumite ‘Licăr de lumină’, la care au fost trimiși copii din toate parohiile din țară implicate în proiectul ‘Alege școala!’. Taberele au avut loc în patru centre din țară, respectiv Mănăstirea Tismana, Mănăstirea Caraiman, Centrul cultural-pastoral ‘Sfântul Daniil Sihastrul’ de la Mănăstirea Durău și Centrul social-cultural ‘Sfântul Ilie’ de la Mănăstirea Miclăușeni. La finalul acestor tabere, managerii, formatorii și coordonatorii din cadrul proiectului ‘Alege școala!’ s-au întâlnit la Centrul social ‘Casa Spiridonia’ din București pentru a prezenta realizările, punctele pozitive, dar și anumite aspecte și probleme care trebuie îmbunătățite pe viitor. Întâlnirea a fost moderată de părintele Constantin Naclad, inspector în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române, coordonatorul Biroului de catehizare pentru tineret și managerul proiectului ‘Alege școala!’. Au participat și formatori din cadrul Fundației World Vision, instituție parteneră a Patriarhiei Române la implementarea proiectului ‘Alege școala!’.

4.800 de copii au beneficiat de tabere gratuite

‘Am avut o întâlnire de bilanț pentru că s-au încheiat taberele de vară din cadrul proiectului ‘Alege școala!’. Am discutat problemele de fond care au apărut pe parcursul taberelor, succesele și realizările echipei de coordonatori și de realizatori și ne-am gândit pentru anul viitor ce strategie de proiect să alegem. La întâlnirea de acum au participat formatorii din țară, coordonatorii proiectului și întreaga echipă care a implementat proiectul. În taberele ‘Licăr de lumină’ au fost, anul acesta, 4.800 de copii care au venit din toate zonele țării în cele patru locații unde s-au desfășurat taberele. Este un număr mare pentru noi, pentru cei care ne-am ocupat, pentru că fiecare copil în parte a necesitat atenție specială’, a spus părintele inspector Constantin Naclad.

Părintele inspector a mai spus că în cadrul întâlnirii s-a discutat și strategia de anul viitor pentru desfășurarea taberelor, mai ales pentru că proiectul ‘Alege școala!’ cuprinde deja 3.206 de parohii din întreaga țară.

‘Noi considerăm că preoții s-au implicat foarte bine în acest proiect, prin alegerea corectă a copiilor, a celor care sunt cu risc de abandon școlar și care au putut participa la aceste tabere, unde activitățile au fost deosebite. Impresiile lor stau mărturie că, având credință în Dumnezeu, ei au primit și imboldul că pot continua școala, că rezultatele lor se pot îmbunătăți, iar lacrimile de bucurie și de tristețe pe care le-am văzut pe chipul lor la finalul taberelor sunt o mărturie a sustenabilității acestui proiect’, a declarat pentru „Ziarul Lumina” Maria-Monalisa Pleșea, formator în cadrul proiectului ‘Alege școala!’ din partea Fundației World Vision. În cadrul întâlnirii, cei prezenți au putut citi impresii ale copiilor care au participat la taberele de vară, unele dintre ele putând fi considerate adevărate pagini de literatură. Proiectul ‘Alege școala!’ urmărește prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Comentarii Facebook


Știri recente