Întâlnirea Religia, rolul și importanța în echilibrul social la Palatul Patriarhiei

Mai mulți cursanți ai Colegiului Național de Afaceri Interne, din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală, au participat astăzi, 8 februarie 2012, la Palatul Patriarhiei, la întâlnirea cu tema „Religia, rolul și importanța în echilibrul social”. Gazdă a evenimentului a fost Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. Activitatea este inclusă în cadrul programului cursului post-universitar „Managementul strategic al Afacerilor Interne”.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul: „M-am bucurat că am avut posibilitatea să le spun câteva lucruri despre rolul Bisericii noastre creștine, în trecut și astăzi. Sper că cei care au ascultat ceea ce le-am împărtășit vor fi înțeles vocația Bisericii și de asemenea vor fi înțeles și rolul pe care trebuie să îl îndeplinească și dânșii în responsabilitățile pe care le vor avea în diferite segmente ale vieții sociale. Este bine ca cei care ne conduc, cei care ne reprezintă, cei care au un rol de conducere în toate instituțiile publice, să cunoască câte ceva despre credința pe care o împărtășește poporul român de 2000 de ani, să cunoască câte ceva despre istoria Bisericii noastre strămoșești și mai ales despre cât de mult a însemnat Biserica în viața românilor”.

Participanții au avut prilejul să adreseze întrebări legate atât de organizarea și funcționarea Bisericii noastre, cât și despre problemelor cu care se confruntă aceasta.

Au participat ofițeri cu funcții de conducere și experți ai Ministerului Administrației și Internelor, reprezentanți ai structurilor parlamentare, guvernamentale și ai societății civile.

Comentarii Facebook


Știri recente