Întâlnirea preoților din Protopopiatul Lazio I

Cu ocazia Anului omagial dedicat Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, la 25 septembrie 2012, a avut loc la parohia Întâmpinarea Domnului din Civitavecchia penultima întâlnire a preoților din Protopopiatul Lazio I (Roma Centru Vest). Alături de părintele paroh Ion Dimulescu și de părintele protopop Nicu Voinea, au participat majoritatea părinților din cadrul protopopiatului.

După rugăciune, potrivit episcopia-italie.it, părintele Gabriel Popescu de la Paraclisul Sf. Alexie din Roma a conferențiat despre Slujirea Sfântului Maslu la Sfinții Părinți și în Tradiția Liturgică. Cuvântul părintelui a fost urmat de discuții libere despre slujirea practică a Sfântului Maslu în comparație cu cea din primele secole, dar și despre alte situații întâlnite de preoți în parohii. Cu ajutorul Domnului, asemenea discuții și întâlniri duc la o uniformizare în slujire și clarificare a unor probleme practice întâlnite în viața preoțească prin învățăturile fraților preoți. După discuții, a urmat agapă frățească pregătită de membrii ai parohiei „Întâmpinarea Domnului” din Civitavecchia sub grija atentă a părintelui paroh.

Cu ajutorul Domnului, următoarea întâlnire a preoților din cadrul Protopopiatului Lazio I va avea loc la începutul lunii noiembrie 2012 și va fi găzduită de Parohia Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Panteleimon din Roma, la noul sediu din Via Adriano I, no. 189/B, Roma.

Comentarii Facebook


Știri recente