Întâlnirea preoților din Protopopiatul Iași 2 la Biserica „Sfânta Mahramă și Sfinții Martiri Brâncoveni”

Preoții din Protopopiatul Iași 2 au discutat astăzi, 15 iunie, despre sfânta Biserică văzută ca loc al prezenței lui Dumnezeu și al comuniunii cu semenii. Întâlnirea s-a desfășurat în Biserica „Sfânta Mahramă și Sfinții Martiri Brâncoveni” din municipiu.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele protopop Vilie Doroșincă, de la Protopopiatul Iași 2: „Tema discutată în cadrul întâlnirii a fost abordată din punctul de vedere al părintelui Dumitru Stăniloae, arătându-se că Biserica este lăcașul sălășluirii lui Dumnezeu și finalizarea acțiunii mântuitoare începută prin Întruparea Mântuitorului. Este sălășluirea în noi a lui Hristos cu Trupul purtat de El, Înviat și Înălțat”.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat și alte probleme de ordin administrativ. Un subiect important l-a constituit pelerinajul care va fi organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei în Țara Sfântă, în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie. Călătoria va avea loc cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…