Întâlnirea preoților din Protoieria Ploiești, la Mănăstirea Caraiman

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în zilele de 17 și 18 februarie 2014 la Centrul Cultural „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman – Bușteni, a avut loc o întâlnire a preoților din Protoieria Ploiești a Cercurilor Pastorale din Blejoi, Tătărani și Tăriceni.

În cadrul acestei întâlniri, în prima zi a conferențiat Pc. Pr. Prof. dr. Constantin Coman de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, tema fiind legată de Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii).

Pe lângă sfaturile legate de Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie, Pc. Pr. Prof. dr. Constantin Coman a mai arătat că fii duhovnicești trebuie să înțeleagă să participe mai activ la lucrarea Bisericii și, totodată, ei, ca propovăduitori a lui Hristos să fie o mărturie vie.

Este necesar să fie îndepărtată starea de rutină ce poate să afecteze pe slujitorii lui Hristos și totodată să facem tot ce ne stă în putință pentru „a nu pierde pe nimeni și pe cât mai mulți să-i dobândim”.

În ziua a doua s-a discutat despre necesitatea participării cât mai multor credincioși la pelerinajele din Țara Sfântă și din alte locuri ale Ortodoxiei, dar și despre problemele administrative legate de buna desfășurare a vieții religioase în parohii și despre implementarea proiectului catehetic pentru adulți „Calea Mântuirii”.

„Toți preoții prezenți au fost foarte încântați de modul în care s-a desfășurat această întâlnire, dar și de condițiile oferite aici.

Nădăjduim ca după Sfintele Paști în fiecare lună să revenim pentru a ne bucura de frumusețea locului, de condițiile oferite, dar și pentru a asculta mari profesori și mari duhovnici conferențiind”, ne-a precizat Pr. Protopop de Ploiești Ștefan Mușat.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…