Întâlnirea preoților din Cercul Pastoral „Sf. M. Mc. Mina”

Joi, 3 aprilie 2014, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Dobreni, Protopopiatul Piatra Neamț, au fost săvârșite Liturghia Darurilor înainte sfințite și slujba Sfântului Maslu de obște, cu prilejul întâlnirii preoților din Cercul Pastoral „Sf. M. Mc. Mina”. Cuvântul de învățătură „Despre Taina Sfintei Spovedanii” a fost susținut de părintele Vasile Iliuță de la Parohia Oșlobeni, potrivit mmb.ro.

Alături de credincioși și de cei 15 părinți slujitori din comuna Dobreni și din comunele învecinate, au participat și elevii Școlii Gimnaziale Dobreni, însoțiți de profesorul de religie Sorin Amariei Cosma. Între Biserica Dobreni și școala din această localitate există o bună colaborare și un parteneriat educațional, copiii participând și la orele de cateheză parohială.

La momentul de rugăciune a luat parte și părintele inspector eparhial Bogdan Frăsilă, care ne-a declarat următoarele: „Mă bucur de participarea preoților din Cercul Pastoral Bodești și din parohiile învecinate la rugăciunea din această zi și constat dragostea cu care ei răspund invitației de a dobândi pentru ei și pentru credincioși roadele acestei rugăciuni. Aceste întâlniri de cerc pastoral se transformă în adevărate evenimente liturgice, de har, pline de Duh Sfânt, și din ele se împărtășesc toți; din această frățietate a preoților au de câștigat și credincioșii din toate parohiile, cât și părinții slujitori”.

De asemenea, prof. Sorin Amariei Cosma a menționat: „Copiii și elevii din Dobreni au parte atât de activitate catehetică, în cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, cât și de momente de rugăciune. Am participat cu drag la Sfântul Maslu alături de cadrele didactice și de conducerea Școlii Gimnaziale Dobreni și nădăjduim ca împreună lucrarea noastră să aducă creștere duhovnicească în sufletele tuturor . Vom încerca în perioada următoare să organizăm și alte activități educaționale, în directă legătură cu sărbătoarea Sfintele Paști”.

„Am slujit cu bucurie Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, împărtășindu-ne atât noi, preoții, cât și credincioșii adulți și copii. Au urmat slujbele Aghesmei și a Sfântului Maslu, atât de folositoare trupurilor și sufletelor, cât și cuvântul părintelui coleg Vasile Iliuță, care a întărit credința păstoriților noștri. Mulțumim tuturor și dorim tuturor bucuria trăirilor noastre din această zi cu urcuș duhovnicesc, cu pregătire pentru marea și sfânta zi a Învierii Domnului”, a adăugat pr. Nicolae Coșofreț, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” – Dobreni.

Parohia Dobreni va oferi în perioada următoare copiilor cu necesități materiale precare pachete cu alimente și va organiza o întâlnire catehetică tematică în preajma sărbătorilor pascale.

Comentarii Facebook


Știri recente